Börja det nya året på bästa sätt, redan nu

Tiden springer iväg och det är snart nytt år. Har du någon speciell ritual för att tacka av det gamla och välkomna det nya? I år testar jag tre, för mig, nya saker som jag vill tipsa dig om.

Istället för att vänta till 1 januari så satte jag igång den 1 december. Det är aldrig försent att påbörja en ny vana, så gör gärna samma sak om du känner dig manad (oavsett när du läser detta)!

Det första jag gör är att jag skriver ner fem saker jag är tacksam för varje dag. Vissa dagar har det till och med blivit flera saker. Om du tycker det är svårt att komma på saker att vara tacksam över, tänk på saker som du kanske tar för givet varje dag: du kan dricka rent vatten, du har (förhoppningsvis) en säng att sova i varje natt, en vacker solnedgång, ren luft att andas osv. Ju mer vi är tacksamma för, desto mer kommer vi få att vara tacksamma över.

Det andra jag gör är att dokumentera allt överflöd jag får, både stora och små saker: brev jag får av en vän, en oväntad insättning på mitt konto, middagen som sambon bjuder på, en komplimang, en present osv. Det får mig att känna mig ännu rikare, och även ännu mer tacksam. Dessutom affirmerar jag något relaterat till överflöd varje dag, för att förstärka tacksamhetskänslan ännu mer.

Den tredje saken är att jag dels redan börjat planera för vad jag vill göra och uppnå nästa år, dels skriva ner allt bra jag uppnått och allt bra som hänt mig under 2020. Det blev en lång lista och mycket mer än jag trott. Det är ett bra sätt att sammanfatta årets höjdpunkter, och kan vara kul att gå tillbaka och läsa om framöver. Detta kan också vara allt från små saker till stora.

Dela gärna med dig av egna tips och tankar om hur du gör.

∼  Fråga dig själv om det du gör idag tar dig närmre där du vill vara imorgon ∼

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *