Certifierad korrekturläsare

Är du en språkpolis som retar dig på särskrivningar och som önskar att du kunde hjälpa författare och andra skribenter skapa bättre texter? Det kan du!

Som korrekturläsare hjälper du författaren att hitta grammatiska och språkliga fel, samt att se till att det är ett bra läsflyt i texten. Utbildningen i att bli certifierad korrekturläsare vänder sig till dig som vill arbeta som korrekturläsare för bokmanus och noveller. Du kan givetvis även ta dig an tidningsartiklar, broschyrer, företagshemsidor och nyhetsbrev och andra texter om kunden efterfrågar det, men i denna utbildning arbetar vi med skönlitterära texter. Utbildningen består av 10 moduler som du läser i din egen takt, helt på distans. Du har tillgång till kursen i ett helt år och du får personlig feedback på dina inlämningsuppgifter av mig och min kollega Ellinor.

Se hur kursportalen ser ut i videon här bredvid.

”Det bästa med utbildningen till certifierad korrekturläsare var bredden på utbildningen, att man fick gå djupt både i själva korrekturläsningen och i hur man vill jobba som korrekturläsare framöver. Allt kändes dessutom både genomtänkt och välarbetat, det märks att de som har skapat/håller i kursen har utgått ifrån egna erfarenheter om vad som är viktigt och relevant.


Kursens två lärare som gjorde allt för att göra kursen till en givande, utvecklande och positiv upplevelse. Man känner sig guidad, trygg och väl omhändertagen genom hela kursen.

 

Kursens båda lärare är otroligt tillgängliga för frågor och liknande, något som jag verkligen har uppskattat, och de är också väldigt bra på att ge positiv feedback, vilket gör att man tar till sig allt i ännu större utsträckning. När jag letade efter en kurs som kunde lära mig mer om korrekturläsning och om yrket som korrekturläsare, så var det precis det här jag hoppades på att hitta!


Tack för en otroligt bra kurs och för ert fina engagemang!”


Jennie

”Bra och lärorika föreläsningar, bra och relevanta uppgifter, bra och konstruktiv respons, kunniga och trevliga kursledare. Jag är jättenöjd med hela kursen faktiskt!”

Emma Johansson

”Tänk vilka dörrar som har öppnats sen jag gick er utbildning. Utbildningen har verkligen öppnat dörrar som jag inte ens trodde fanns. Ännu ett förlag vill ha ett samarbete! En fantastiskt rolig utbildning. Har lärt mig otroligt mycket hur en text kan utformas till det bättre. Jag som person har utvecklats och man ser själva att man utvecklas åt rätt håll, vid varje modul. Hårt arbete har det krävt, men mentorerna har varit helt underbara med sin feedback och har varit snabba på att svara på de hinder man stött på under utbildningen. Tydliga och bra avsnitt i varje modul. Är hoppfull inför framtiden med mitt nya yrke och jag har fått en bra grund att stå på.”

Agnetha Lundebring Jönsson

”Bra upplagd utbildning, grundlig och pedagogisk med fina och mysiga (ibland också roliga!) bilder så som jag kan tänka mig att det ser ut när man sedan börjar jobba. Jag tyckte det var så kul varje gång det kom en ny modul, och skrollade fram och tillbaka för att se allt. Toppen att man fortfarande har tillgång till utbildningsmaterialet, och även kursledarna, långt efter att utbildningen är klar.

Har alltid fått snabba svar när jag har mailat.

När jag åker utomlands brukar jag alltid köpa med mig en fin kopp hem som semesterminne. Nu kommer jag också att titta efter fina anteckningsböcker som jag behöver till de olika korrekturläsaruppdragen!”

Anna Jansson